cursussen

Cursus ‘Represent, het presenteren en exposeren van eigen werk’

In de cursus ‘Represent’ komen alle aspecten die belangrijk zijn bij het presenteren en exposeren van eigen werk aan bod. In 8 lessen van 1,5 uur wordt u zich bewust van hoe u uw eigen werk het beste kunt presenteren, door middel van praktijkvoorbeelden, oefeningen en persoonlijke begeleiding.
De basispunten waaraan u moet denken bij een expositie, zoals het selecteren van geschikte werken, inlijsten en inrichten, komen in de cursus naar voren. Er wordt persoonlijk gekeken naar uw werk en er wordt onderzocht welke expositievorm het beste bij u als kunstenaar past. Tevens wordt onderzocht wat het doel is van de expositie en wat u wilt laten zien, ook vanuit commercieel oogpunt. In één van de lessen komt het vastleggen van het werk door middel van fotografie aan bod. Het schrijven van een tekst over het werk en de kunstenaar zelf komt in de cursus terug als schrijfopdracht, als onderdeel van het presenteren van jezelf. In de cursus wordt door de groep toegewerkt naar een ‘eind-expositie’.

Cursisten over de cursus:

‘De cursus krijgt het cijfer: 9. Goede opbouw, concrete voorbeelden en je werkt naar een expositie toe.’

‘De cursus krijgt het cijfer: 8. Goede voorbereiding, veel informatie (via de mail). Heel leerzaam.’

Cursus ‘Kunst kijken’ (eventueel gekoppeld aan een expositie)

Een kunstwerk toont ons een beeld, er is iets op te zien. Zonder enige kennis kunt u zeggen wat u ziet of wat u herkent. Vanuit die herkenning maakt u uw eigen verhaal of interpretatie van het kunstwerk. Tot sommige kunstwerken voelt u zich meer aangetrokken dan andere, met uw eigen persoonlijke reden. Soms bevat een kunstwerk niet alleen ‘beeld’, maar ook een boodschap of een verhaal van de kunstenaar. Iedereen ziet iets anders in een kunstwerk en maakt zijn eigen verhaal. Door daarover in gesprek te gaan, kom je vaak iets te weten over de ander. Binnen een groep kan ‘kunst kijken’ een manier zijn om elkaar beter te leren kennen of elkaar op een andere manier te leren kennen. De cursus ‘kunst kijken’ kan tevens gekoppeld worden aan een expositie in uw bedrijf of organisatie.

Cursus op maat

Zijn de cursussen in het aanbod van Expo Enzo niet helemaal waarnaar u op zoek bent? Neem dan contact op met Expo Enzo; wellicht kan zij een bestaande cursus voor u aanpassen of een nieuwe cursus of lezing voor u ontwikkelen. Vanuit uw ideeën en/of opzet kijken we samen naar de mogelijkheden.