cv

Header-Home16

Mijn naam is Daphne Bos en begin februari 2017 ben ik ‘Expo Enzo’ gestart. Voor het organiseren van exposities, kunstcoaching en advies; voor alles wat bij een expositie en/of exposeren komt kijken, kunt u bij mij terecht.

Mijn achtergrond:

In 2011 heb ik mijn ‘Bachelor of Fine Art in Education’ behaald aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Ik heb gewerkt als docent beeldende vorming bij verschillende middelbare scholen en me vooral gespecialiseerd in het werken met bijzondere doelgroepen.

In 2012 kreeg ik, na een periode van invalwerk, een vaste aanstelling bij ‘Stichting De Baanbreker’ op de kunstprojecten. Bij ‘De Baanbreker’ begeleide ik kunstenaars met een GGZ-achtergrond en organiseerde ik exposities bij kunstwinkel ‘Onopgemerkte Schatten, kunst en kitsch’.  Elke 2-3 maanden was er een nieuwe expositie in de winkel, waarbij de eigen kunstenaarsgroep hun werken exposeert in combinatie met kunstenaars uit het reguliere kunstcircuit, vanuit verschillende disciplines (schilderijen/fotografie, keramiek, sieraden, beelden, glas). Naast de exposities in de eigen winkel heb ik regelmatig kunstenaars begeleid naar exposities op externe locaties, zowel groeps- als solo-exposities. Naast mijn functie op de kunstprojecten, verzorgde ik de pr/communicatie van ‘De Baanbreker’.

Op dit moment ben ik werkzaam als clientbegeleider bij Esdege Reigersdaal. Daar begeleid ik mensen op de keramiekafdeling van Centrum 31.

In de periode 2013-2015 heb ik een eigen sieradenlijn ontwikkeld en deze op verschillende plaatsen tentoon gesteld.

Vanuit het werken met verschillende kunstenaars heb ik in 2015 de cursus ‘Represent, het presenteren en exposeren van eigen werk’ geschreven. Deze cursus is opgenomen in het cursusaanbod van kunst- en cultuurcentrum  ‘De Blauwe Schuit’. Vanaf die periode ben ik bij ‘De Blauwe Schuit’ betrokken om ook daar de organisatie van de exposities in- en extern op me te nemen. Inmiddels heb ik heel wat ervaring met het inrichten van exposities, winkelstyling en de publiciteit rondom een expositie. Daarbij kreeg ik vanuit verschillende hoeken ook individuele hulpvragen op dit gebied, wat maakte dat ik begin 2017 de stap heb genomen om me in te schrijven bij de KvK en ‘Expo Enzo’ ben gestart.

Mijn missie:

mooie dingen delen met de wereld en op zoveel mogelijk plekken kunst laten zien!