referenties

Opening docentenexpositie 45-jarig bestaan De Blauwe Schuit door Ans Markus

Astrid Manshanden
Coördinator Vrije Tijd De Blauwe Schuit

“Wij hebben Daphne leren kennen via Stichting de Baanbreker omdat het Atelier Kunstig Bekeken in die periode bij De Blauwe Schuit gehuisvest was. Vandaaruit is het balletje gaan rollen en raakten we in gesprek wat zij voor ons zou kunnen betekenen. Inmiddels geeft zij bij ons de cursus ‘Represent; Exposeren en Presenteren’. Een cursus voor kunstenaars waarin ze het hele proces leren om hun eigen werk te exposeren en wat daarbij komt kijken. Zij heeft deze cursus ontwikkelt en uitgewerkt. Zij gebruikt daarbij haar ervaring als kunstdocent, maar ook haar ervaring die ze heeft opgedaan door de vele exposities die ze al heeft ingericht. Ze blijft nieuwsgierig naar het ingeleverde werk en vindt het steeds opnieuw een uitdaging om er iets moois van te maken, wat haar ook altijd lukt.

Daphne organiseert bij ons de exposities intern maar ook extern. Ter gelegenheid van het 45 jarig bestaan van De Blauwe Schuit heeft zij Ans Markus benaderd om de expositie van docenten in oktober 2016 te openen. Het enthousiasme van Daphne heeft ervoor gezorgd dat Ans Markus de uitnodiging aannam en daadwerkelijk de expositie kwam openen. Een heel bijzonder moment voor iedereen omdat Ans Markus heel goed wist uit te leggen wat kunst maken voor iemand kan betekenen.

De huidige exposities van De Blauwe Schuit worden allemaal door Daphne georganiseerd en samen met de exposanten verzorgd en ingericht. Dit doet zij op een rustige en prettige manier waarbij zij de kunstenaars vakkundig begeleidt en met respect de expositie inricht.

Wij zijn bijzonder blij dat wij van haar kennis en kunde gebruik mogen maken en hopen op een jarenlange samenwerking.”