Expositie ‘Schoonheid van het verval’ bij Bibliotheek Hoogkarspel

Van 19 oktober tot 14 december exposeert de fotowerkgroep van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten de fotoserie ‘De schoonheid van het verval’ zien. De expositie wordt geopend op 19 oktober om 17.00 uur door directeur-bestuurder van de Westfriese Bibliotheken: Chantal Trigallez. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen.   


De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. In de afgelopen jaren ontstond een mooie samenwerking tussen De Blauwe Schuit, de Westfriese Bibliotheken en het Streekpunt.  Vanuit deze samenwerking zijn de lezingen ‘Koffie met Kunst’ ontstaan, waarbij kunstgeschiedenis docente Juliette Verhofstad je mee neemt in uiteenlopende kunststromingen. Ook is er een serie tekenlessen gegeven bij het Streekpunt.

Kroon op de samenwerking tussen beide organisaties is het organiseren van mooie exposities, met werk van cursisten van De Blauwe Schuit, in de bibliotheek.  Vanaf 19 oktober exposeren zij de fotoserie ‘De schoonheid van het verval’, gemaakt door de Werkgroep Fotografie. De fotowerkgroep is ontstaan nadat een groep enthousiaste cursisten uitgedaagd wilden blijven, na het volgen van de basiscursus en de gevorderde cursus fotografie. De groep wilde gestimuleerd blijven en aan de hand van opdrachten met het fotograferen bezig blijven. Dit gebeurt onder begeleiding van fotograaf en docent Marc Dorleijn, die elke maand een nieuw thema of opdracht bedenkt om aan te werken. De groep bestaat al meer dan 5 jaar. Er zijn in jaren wel wat mensen afgevallen en bijgekomen, maar er is een hechte kern die trouw meedoet. De thema’s en/of opdrachten kunnen op eigen wijze worden ingevuld en dit geeft vaak verassende resultaten.  De groep wordt regelmatig geïnspireerd door het werk van andere fotografen, maar geeft altijd een eigen invulling aan de opdracht. ‘De schoonheid van het verval’ is dan ook een geliefd thema binnen de fotografiewereld, aan inspiratie voor de serie was dan ook geen gebrek. Naast de lopende opdrachten hebben de cursisten een jaar lang aan de fotoserie ‘Schoonheid van het verval’ gewerkt. De werken in de serie zijn dan ook erg divers. Er is echt gezocht naar mooie plekjes of taferelen om vast te leggen.

De werken zijn te zien van 19 oktober t/m 14 december 2018 en te bezoeken tijdens openingstijden van de Bibliotheek. Adres: Streekweg 220, 1616 AN Hoogkarspel. Openingstijden: Maandag, woensdag, donderdag: 14.00 uur t/m 18.00 uur, vrijdag: 10.00 t/m 12.00 uur en 14.00 t/m 18.00 uur, zaterdag: 10.00 t/m 14.00 uur.

Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl

De Blauwe Schuit | Vredehofstraat 7a | 1624 XG Hoorn| Telefoon 0229-213962