Fotoserie ‘Schoonheid van het verval’ bij Lindendael

Van 11 juni t/m 24 september exposeert de fotowerkgroep van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit bij Omringlocatie Lindendael. Zij laten de fotoserie ‘De schoonheid van het verval’ zien in de rechtergang voor het restaurant, die grenst aan activiteitenruimtes.


De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. De fotowerkgroep van de organisatie exposeert de fotoserie ‘De schoonheid van het verval’ in de gangen van Lindendael. De fotowerkgroep is ontstaan nadat een groep enthousiaste cursisten uitgedaagd wilden blijven, na het volgen van de basiscursus en de gevorderde cursus fotografie. De groep wilde gestimuleerd blijven en aan de hand van opdrachten met het fotograferen bezig blijven. De groep is onder begeleiding van fotograaf en docent Marc Dorleijn, die elke maand een nieuw thema of opdracht bedenkt om aan te werken. De groep bestaat al meer dan 5 jaar. Er zijn in jaren wel wat mensen afgevallen en bijgekomen, maar er is een hechte kern die trouw meedoet. De thema’s en/of opdrachten kunnen op eigen wijze worden ingevuld en dit geeft vaak verassende resultaten.  De groep wordt regelmatig geïnspireerd door het werk van andere fotografen, maar geeft altijd een eigen invulling aan de opdracht. De schoonheid van het verval is dan ook een geliefd thema binnen de fotografiewereld, aan inspiratie voor de serie was dan ook geen gebrek. De cursisten hebben naast de lopende opdrachten, een jaar lang aan de fotoserie ‘Schoonheid van het verval’ gewerkt. De werken in de serie zijn dan ook erg divers. Er is echt gezocht naar mooie plekjes of taferelen om vast te leggen.
De werken zijn te zien van 11 juni t/m  24 september 2018 op de Koepoortsweg 35, 1624AB Hoorn.
Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl

De Blauwe Schuit | Vredehofstraat 7a | 1624 XG Hoorn| Telefoon 0229-213962