Expositie Bibliotheek Hoogkarspel

Van 18 mei tot 7 september exposeren cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten een serie geabstraheerde bomen zien die zijn gemaakt in de lessen van docent Hilde Schaap. Ook is er keramiek te zien van Ingrid Visser. Vrijdag j.l. is de expositie feestelijk geopend door wethouder Kunst en Cultuur: Dirk te Grotenhuis. 


De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. In de afgelopen jaren ontstond een mooie samenwerking tussen De Blauwe Schuit, de Westfriese Bibliotheken en het Streekpunt.  Vanuit deze samenwerking zijn de lezingen ‘Koffie met Kunst’ ontstaan, waarbij kunstgeschiedenis docente Juliette Verhofstad  je mee neemt in uiteenlopende kunststromingen. Ook is er een serie tekenlessen gegeven bij het Streekpunt door docente Yolanda Bloemen.

Nu als kroon op de samenwerking tussen de organisaties; een mooie expositie in de Bibliotheek van Hoogkarspel. Cursisten van docente Hilde Schaap hebben gewerkt aan een serie geabstraheerde bomen met acrylverf. Alle cursisten zijn begonnen met een afbeelding van een boom, waarbij ze steeds onderdelen hebben weggehaald  en de vormen die overbleven van de boom hebben gebruikt in de schilderijen. Het is een kleurrijke serie met prachtige natuurlijke vormen. Het keramiek van Ingrid Visser is prachtig, met de hand gedraaid serviesgoed.
De werken zijn te zien van 18 mei t/m 7 september 2018 en te bezoeken tijdens openingstijden van de Bibliotheek. Adres: Streekweg 220, 1616 AN Hoogkarspel. Openingstijden: Maandag, woensdag, donderdag: 14.00 uur t/m 18.00 uur, vrijdag: 10.00 t/m 12.00 uur en 14.00 t/m 18.00 uur, zaterdag: 10.00 t/m 14.00 uur.

Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl

De Blauwe Schuit | Vredehofstraat 7a | 1624 XG Hoorn| Telefoon 0229-213962