Expositie bibliotheek Hoogkarspel

Fotowerkgroep De Blauwe Schuit Exposeert

Van 25 mei t/m 25 september 2020 exposeert de fotowerkgroepvan kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten de mooiste door hen gemaakte foto’s van de afgelopen periode zien.

Vanaf 25 mei is de bibliotheek in Hoogkarpsel weer geopend en exposeert de fotowerkgroep van De Blauwe Schuit in de bibliotheek. Zij laten een diverse selectie van foto’s zien, met de mooiste door hen gekozen foto’s waar zij de afgelopen periode aan hebben gewerkt. De portretten die te zien zijn komen uit de opdracht ‘portretteer elkaar’, waarbij de leden van de werkgroep elkaar hebben gefotografeerd. Een paar werken zijn gefotografeerd in de Picuralistische stijl. Het Picturalisme was een van de vroegste stromingen binnen de fotografie. De foto’s geïnspireerd op deze stijl zijn zwart-wit, met een wazig of onscherp beeld, welke is verkregen door het toepassen van speciale technieken. Van één van de leden van de groep is een Sequentie te zien: een fotoreeks die door de betekenis en de ordening één geheel is. Het aantal beelden en de volgorde kan niet veranderd worden; er zijn kleine veranderingen te zien. De fotowerkgroep is ontstaan nadat een groep enthousiaste cursisten uitgedaagd wilden blijven, na het volgen van de basiscursus en de gevorderde cursus fotografie. De groep wilde gestimuleerd blijven en aan de hand van opdrachten met het fotograferen bezig blijven. De groep is onder begeleiding van fotograaf en docent Marc Dorleijn, die elke maand een nieuw thema of opdracht bedenkt om aan te werken.

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is de bibliotheek beperkt geopend en hanteren zij een maximum aantal bezoekers. Wilt u de expositie bezoeken kijk dan eerst op www.westfriesebibliotheken.nl voor de actuele openingstijden en de bezoekersrichtlijnen i.v.m. COVID-19.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl

De Blauwe Schuit | Vredehofstraat 7a | 1624 XG Hoorn| Telefoon 0229-213962