Expositie De Blauwe Schuit mei 2021

De Blauwe Schuit opent de deuren met nieuwe expositie

Al maanden is het stil geweest in het pand van De Blauwe Schuit op de Vredehofstraat 7a, dit in verband met de verplichte sluiting i.v.m. de Coronaregels. Er waren geen fysieke lessen de afgelopen periode, maar per 5 juni openden zij de deuren met een prachtige nieuwe expositie. Om op deze manier meteen te laten zien wat zij in huis hebben en de cursisten hun podium te kunnen geven, want wat werden zij gemist!

In de heropenings-expositie zijn kunstwerken te zien vanuit verschillende groepen en disciplines. Want bij De Blauwe Schuit gebeurt ontzettend veel op het gebied van kunst, cultuur en creativiteit. Leden van de Fotowerkgroep laten de mooiste door hen gekozen foto’s zien, waar zij de afgelopen periode aan hebben gewerkt. Waaronder werken uit de opdracht ‘portretteer elkaar’, werken gefotografeerd in Picturalistische stijl en een Sequentie (fotoreeks die door de betekenis en ordening één geheel is).  De groep is onder begeleiding van fotograaf en docent Marc Dorleijn. Cursisten van Hilde Schaap exposeren de serie ‘Rotsen in water’. Meerdere groepen hebben gewerkt aan deze opdracht, zowel schilderen met olieverf als schilderen met acrylverf, beginners- en gevorderdenniveau. In de lessen werden zij uitgedaagd om met bepaalde technieken, perspectief en kleurgebruik aan de slag te gaan met het onderwerp rotsen en water. Modeltekeningen uit de lessen van Bram Stoof zijn ook in de tentoonstelling te vinden. Er is gewerkt in grijstinten met houtskool en in kleur met pastelkrijt. Ook driedimensionaal wordt er gewerkt bij De Blauwe Schuit. Keramisten uit de groepen van Marian Daems laten verschillende stukken zien gemaakt in de lessen. Er is gewerkt op de draaischijf en opgebouwd met gipsen mallen. De werkstukken zijn voorzien van effect glazuren in natuurlijke tinten. De beeldhouwwerken in de expositie zijn gemaakt door de cursisten van Joop Hollanders. Zij hebben gewerkt in diverse soorten steen en hout. De vormen zijn uiteenlopend, van abstracte rechte vormen tot natuurlijke vormen en figuratief werk.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn van 11 mei t/m 24 september 2021 (Gesloten i.v.m. zomervakantie van 10 juli t/m 22 augustus). Openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Houdt u tijdens het bezichtigen van de tentoonstelling rekening met de bezoekersrichtlijnen omtrent COVID-19. Meer informatie over De Blauwe Schuit en het cursusaanbod vindt u op www.blauweschuit.nl