De Blauwe Schuit exposeert in het Westfriesgasthuis

Van 20 mei t/m half augustus exposeren cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in het Westfriesgasthuis. Er zijn werken te zien van cursisten uit de groepen van Titi Smit, Hilde Schaap en Thea Brouwers. De expositie geeft een weerspiegeling van de diversiteit die te vinden is bij De Blauwe Schuit op het platte vlak. Naast tekenen en schilderen is er namelijk nog veel meer bij De Blauwe Schuit.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden opleidingen aan voor zowel bedrijven als particulieren en onderwijs op elk niveau en binnen elke discipline. De expositie in het Westfriesgasthuis laat een mooi overzicht zien van wat de cursisten van De Blauwe Schuit in huis hebben. Uit de groep van Titi Smit zijn werken gemaakt van acrylverf en gemengde techniek. De werken hebben geabstraheerde  vormen en een schilderachtige toets. De cursisten uit de groep van Hilde Schaap hebben gewerkt aan een serie geabstraheerde bomen. De werken zijn van acrylverf en de cursisten hebben allemaal op hun eigen manier gewerkt naar aanleiding van foto’s uit de natuur. Vanuit de groep ‘tekenen en schilderen algemeen’ van Thea Brouwers zijn twee kleurrijke acrylverf schilderijen te zien met figuratieve elementen. Naast teken- en schildercursussen heeft De blauwe Schuit ook:  fotografie, beeldhouwen, keramiek, glas-in-lood, papier scheppen, styling, interactieve technische kunst en nog veel meer. Er zijn cursussen voor een langere periode maar ook dag workshops en kennismakingslessen. De Blauwe Schuit is er voor iedereen die zich creatief wil bezighouden. Meer informatie over De Blauwe Schuit, de docenten en het cursusaanbod vindt u op www.blauweschuit.nl

De Blauwe Schuit | Vredehofstraat 7a | 1624 XG Hoorn| Telefoon 0229-213962

Bericht geplaatst;

http://westfriesgasthuis.nl/over-het-westfriesgasthuis/kunst/exposities/Paginas/De-Blauwe-Schuit.aspx

http://www.rodi.nl/widgets/1456-hoorn/nieuws/1414342-de-blauwe-schuit-exposeert-in-westfriesgasthuis