Expositie De Blauwe Schuit

Van 13 april t/m 8 juli is er een nieuwe expositie te zien bij kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in Hoorn. In deze expositie zijn schilderijen en tekeningen te zien van cursisten uit verschillende groepen, die in opdracht van de docenten hebben gewerkt met de volgende thema’s: portret, landschap, het Paard, insecten en het oog. Daarnaast zijn er sieraden te zien gemaakt van zilverklei en beeldhouwwerken van steen.  De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 13 april om 19.30 uur door organisatrice Daphne Bos.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. Het aanbod bij De Blauwe Schuit is heel divers, wat is terug te zien in deze nieuwe tentoonstelling. De cursisten schilderen met Acrylverf van docent Thea Brouwers exposeren hun werken met de thema’s: portret, landschap en model. Cursisten van  Titi Smit exposeren werken gemengde techniek met de opdracht ‘Het Paard’. In de kantine van De Blauwe Schuit hangen de kleurige insecten tekeningen en getekende ogen van de groep basistekenen van docent Hilde Schaap. Beeldhouwwerken zijn te zien van de cursisten van Aart Prins. Deze groep bestaat uit een heel aantal hele trouwe leden, die al jaar en dag bij De Blauwe Schuit te vinden zijn en nog steeds met veel plezier en passie beeldhouwen. Er is vrij gewerkt met verschillende soorten steen. Het niveau van de werken is hoog.
Voor het eerst te zien in een tentoonstelling bij het kunstencentrum zijn de sieraden van zilverklei, gemaakt door de cursisten van Mirjam Golverdingen.  In de cursus hebben zij de basistechnieken van het boetseren met zilverklei geleerd en meerdere sieraden gemaakt, waarvan er een mooie selectie te zien is in de vitrinekasten.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.  Meer informatie over De Blauwe Schuit en het cursusaanbod vindt u op www.blauweschuit.nl