Blauwe Schuit exposeert bij Turf

Turf-2018

In de maanden november en december exposeert De Blauwe Schuit bij Grand Café Turf aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn. Zij laten werken zien van verschillende cursisten uit vier verschillende groepen, waaronder fotografie, gemengde techniek, acrylverf en potloodtekeningen. 


De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. Er zijn werkstukken te zien van verschillende cursisten vanuit 4 verschillende groepen. Waaronder een aantal werkstukken uit de fotoserie ‘De schoonheid van het verval’, gemaakt door de Werkgroep Fotografie onder begeleiding van Marc Dorleijn. (De rest van de serie kunt u bekijken bij de bibliotheek in Hoogkarspel). Daarnaast een selectie uit de kleurige insecten tekeningen van de groep basistekenen van docent Hilde Schaap. Drie werkstukken gemengde techniek met de opdracht ‘Het Paard’ van cursisten van Titi Smit. Het 4e onderdeel van deze expositie zijn werkstukken van een andere groep van Hilde Schaap, die hebben gewerkt aan een serie geabstraheerde bomen met acrylverf. Alle cursisten zijn begonnen met een afbeelding van een boom, waarbij ze steeds onderdelen hebben weggehaald  en de vormen die overbleven van de boom hebben gebruikt in de schilderijen.

Naast teken, schilder- en fotografiecursussen heeft De Blauwe Schuit ook:  beeldhouwen, keramiek, glas-in-lood, dans, papier maken, interieurstyling en nog veel meer. Er zijn cursussen voor een langere periode maar ook dag workshops en korte basiscursussen.

De werken zijn de maanden november en december te zien op de eerste verdieping van Grand Café Turf. Adres: Gedempte Turfhaven 19, 1621 HC in Hoorn. Openingstijden zijn zondag en maandag van 10.00 tot 18.00 uur, van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl

De Blauwe Schuit | Vredehofstraat 7a | 1624 XG Hoorn| Telefoon 0229-213962