Expositie bibliotheek Hoogkarspel

Expositie ‘Vergroot eten’ bij Bibliotheek Hoogkarspel

Van 11 november 2019 t/m 29 februari 2020 exposeren cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten een serie schilderijen vanVergroot eten’ zien, gemaakt op de schildergroepen van docente Hilde Schaap.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. In de afgelopen jaren ontstond een mooie samenwerking tussen De Blauwe Schuit, de Westfriese Bibliotheken en het Streekpunt.Vanuit deze samenwerking zijn de lezingen ‘Koffie met Kunst’ ontstaan, waarbij kunstgeschiedenis docente Juliette Verhofstad je mee neemt in uiteenlopende kunststromingen.

Kroon op de samenwerking tussen beide organisaties is het organiseren van mooie exposities, met werk van cursisten van De Blauwe Schuit, in de bibliotheek. Vanaf 11 novemberexposeren zij een serie schilderijen met het thema ‘Vergroot eten’. Cursisten uit verschillende groepen van docente Hilde Schaap hebben gewerkt met dit thema. Geïnspireerd door de Nederlandse kunstenaar Tjalf Sparnaay en zijn Megarealisme. Waarbij hij voedingsmiddelen in beeld brengt, waaronder hamburgers, patat, broodjes en ketchupflessen. Hij documenteert niet alleen de werkelijkheid, maar intensiveert deze door alledaagse objecten op te blazen tot megaproporties. Door voedingsmiddelen en etenswaren als uitgangspunt te nemen, net als Sparnaay en deze in te zoomen of te vergroten in de schilderijen, hebben de cursisten een heel ander beeldgecreëerd. In sommige schilderijen zijn de voedingsmiddelen nog herkenbaar, in andere schilderijen is een onderdeel van een gerecht gebruikt en is het minder makkelijk terug te herleiden naar het oorspronkelijke geheel en zijn de schilderijen abstract. Er is gewerkt aan deze serie door zowel de acrylverf- als de olieverfgroepen, beginners en gevorderden.

De werken zijn te zien van 11 november 2019 t/m 29 februari 2020 en te bezoeken tijdens openingstijden van de Bibliotheek. Adres: Streekweg 220, 1616 AN Hoogkarspel. Openingstijden: Maandag, woensdag, donderdag: 14.00 uur t/m 18.00 uur, vrijdag: 10.00 t/m 12.00 uur en 14.00 t/m 18.00 uur, zaterdag: 10.00 t/m 14.00 uur.

Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl

De Blauwe Schuit | Vredehofstraat 7a | 1624 XG Hoorn| Telefoon 0229-213962