Jubileum expositie De Blauwe Schuit

Van 1 september tot 13 december 2019 heeft De Blauwe Schuit een nieuwe expositie op de Vredehofstraat in Hoorn. Een jubileum expositie ter ere van: Elly van Kalken. Al 30 jaar cursist bij De Blauwe Schuit. Zij laat werken zien vanuit verschillende disciplines die zij de afgelopen jaren heeft gemaakt. Daarnaast vindt u in de tentoonstelling ook keramiek, fotografie en ‘Onderwaterwereld’ schilderijen. De expositie wordt geopend op zondag 1 september om 16.00 uur.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en het onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. De Blauwe Schuit is gestart aan de Muntstraat in Hoorn. Dat is de plek waar het voor Elly van Kalken allemaal begon met een cursus video techniek. Inmiddels is zij al 30 jaar cursist bij De Blauwe Schuit en er nog steeds drie keer in de week te vinden. Ter ere van dit jubileum exposeert Elly van Kalken een deel van haar werkstukken. Elly is een veelzijdig cursist, die na de cursus videobewerking verder ging met dansen en daarmee meerdere malen heeft meegedaan aan voorstellingen. Bij de verhuizing van De Blauwe Schuit naar de Vredehofstraat heeft de dansgroep ook een klein theaterstukje opgevoerd, welke Elly altijd bij zal blijven. Als badende personen in oude badkostuums zwommen zij door het pand, een voormalig zwembad. Dat de dansgroep stopte is Elly doorgegaan met een cursus beeldhouwen van Aart Prins. Ook is zij meerdere malen naar Toscane afgereisd om te beeldhouwen, waarbij zij gewerkt heeft met marmer in de buitenlucht. Na verloop van tijd kwam er een ontwerp voor een beeld met een vierdubbele boeddha kop, waar zij niet goed uit kwam. Daardoor is zij ook gaan tekenen en aquarelleren, wat haar zo goed beviel dat zij niet meer is weggegaan. Tussendoor heeft zij nog pottenbakken en fotografie geprobeerd. Daarna ook kennis gemaakt met het schilderen met acrylverf, wat zo goed bevallen is dat zij dit nog steeds elke week doet bij docent Hilde Schaap. Met veel plezier gaat Elly al jaren naar De Blauwe Schuit en ter ere hiervan exposeert zij nu een selectie van de werken die zij de afgelopen jaren gemaakt heeft. Er zijn beeldhouwwerken, aquarellen en acrylschilderijen, waaronder een hele serie ‘Katten-werkstukken’.

Naast de werken van Elly van Kalken laten ook andere cursisten hun werkstukken zien. De cursisten van Ank Haisma exposeren met keramiek. Er is een serie schilderijen te zien met het thema ‘onderwaterwereld’, gemaakt door cursisten van Hilde Schaap. De fotowerkgroep laat foto’s zien met het thema ‘water’.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.  Meer informatie over De Blauwe Schuit en het cursusaanbod vindt u op www.blauweschuit.nl