Expositie De Blauwe Schuit jan 2020

Van 12 januari tot 27 maart 2020 is er een nieuwe expositie te zien bij Kunst- en Cultuurcentrum De Blauwe Schuit. Zes cursisten vanuit verschillende groepen en disciplines exposeren meerdere door hen gemaakte werkstukken. In de expositie vindt u beeldhouwwerken, keramiek, houtskooltekeningen: model en portret en schilderijen: olieverf en gemengde technieken. De expositie wordt geopend op zondag 12 januari om 16.00 uur. U bent van harte welkom.


De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Menig creatieveling vindt er een kunstzinnige uitlaat klep en er is van alles te leren en ontdekken in de cursussen en workshops. Het zestal cursisten wat exposeert in deze tentoonstelling laten samen een mooi beeld zien van wat er binnen de deuren van De Blauwe Schuit gemaakt wordt.
Twee cursisten exposeren met keramiek. Tin Thenu Buijsman exposeert Bas-reliëf werkstukken met voorstellingen uit de natuur. Monique Blokhuis-Dekker is gek op allerlei vormen van creativiteit waaronder het maken en/of creëren. Bij De Blauwe Schuit doet ze dit met klei en haar werkstukken ontstaan zonder vooraf bedacht idee, waardoor zij steeds verrast blijft. Beide cursisten volgen de lessen keramiek van Marian Daems.
Nog meer ruimtelijk werk is te zien van Martin Stokhof de Jong, die zich bezighoudt met beeldhouwen in verschillende soorten steen: Speksteen, Serpentijn en Arduin. Groot en heel veel geduld zijn woorden die de werkstukken van Martin het beste omschrijven. Aan één werkstuk werkt hij meer dan 2 jaar, alles met kleine beitel en zonder haast. De wereld om hem heen vergeet hij als hij aan het werk is tijdens de lessen van Joop Hollanders.
Werkstukken op het platte vlak worden ook gemaakt bij De Blauwe Schuit. Marian Commandeur heeft geproefd aan verschillende technieken waaronder aquarelleren, gemengde technieken in acrylverf en het tekenen van model en portret. Op dit moment schildert zij met olieverf in de lessen van Hilde Schaap. Daar leert zij het ambacht van het schilderen met olieverf en ook het geduld wat daarbij komt kijken. In de tentoonstelling geeft zij bij haar schilderijen toelichting over hoe het is ontstaan en met welke techniek.
De vijfde exposant is Susan de Boer, zij volgt de lessen ‘Acryl met gemengde techniek’ bij docent Thea Brouwers. Allerlei materialen waaronder: papiersoorten, stoffen, zand, bubbeltjesplastic, draad en nog veel meer, kunnen onderdeel worden van haar schilderijen.  Alledaagse spulletjes die anders weggegooid worden blijken waardevol, als accent of onderdeel  van haar werken.
Het laatste onderdeel van de cursistententoonstelling zijn de model en portrettekeningen van Jan Willem Heideman, gemaakt in de lessen van Bram Stoof. De tekeningen zijn gemaakt met houtskool, waarmee je makkelijk en snel kunt werken en vele nuances kan aanbrengen op het papier. De herkenbaarheid van het model vastleggen is elke keer een uitdaging voor Jan Willem en het leuke aan mensen tekenen is dat ze elke keer anders zijn.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.  Meer informatie over De Blauwe Schuit en het cursusaanbod vindt u op www.blauweschuit.nl